best friends...

Wednesday, 30 December 2009

Johor Bahru 2 day..

Hi everybody...

On the second day when I woke up the first thing is that I do
is brushing my teeth.After that we eat breakfast.Pakcik before he went
to his office to work he buy us nasi lemak and roti canai for
breakfast.I ate nasi lemak.After that we watch a little bit of TV.
And the we were bored.So we asked our acik if we can go swimming in the pool.
She said wait a little while everybody haven't finished eating
breakfast.So we wait and WAIT and WAIT..
After that waiting we get ready our swimming suite which we don"t
have.And we called the reception if we can swim using normal cloths
and she or he said YES..
We was so exited.......
And then we arived a floor 7 where the swimming pool is.
We take a shower first before going in..
There was 3 pools-1is small 2 is medium 3 is large.
I went on the medium one..And then i said to kak Haja is it deep in there?
And she said quiet.So I went in there and kak haja hold me.
I try to swim but I can't .
She told me to keep on pratice.And I did.I keep on trying but I just can't.
And then I could.After that we went back to our hotel.

continued..

Tuesday, 29 December 2009

My trip to Johor Bahru..

Asalamualaikum,


My pakcik and acik wanted to go to Johor Bahru because pakcik had a very
important
job over there.And I wanted to follow so I ask my mum until she let me
and she did.We only wanted to stayabout three days only.
We went on a car wich is Alza a new perodua car.We didn't buy that car we only
borrow the car.I take a bath as quikly as I can.
And then we went off.Pakcik said we will arive about in afternoon.
Went we in the car I was really bored and we stoped at a services.We solat Zohor.
After we did that we continued our journy.
And then I felt asleep....
Our hotel is called ~THE GREAT BLUE WAVES...~
I said in my heart before I felt asleep -WHEN ARE WE GOING TO ARRIVE? -
When we arrive our room is on floor 18.
We had a VIP room.Which had a kitchen and a big bathroom...
And it was close to the sea an next to Singapore..
And after that we put our bags and went to find a shop to eat.
I take a nap in the car for a while.
And when we ride the car people stare at our car all the time..
And then we arrive I order nasi goreng china and apple juice..
After that we went to a shop to shop for our important stuff like shampoo bread and more..

Continued..

Sunday, 20 December 2009

Sunway Pyramid.

Asalamualaikum,

Kita pergi sunway Pyramid on Friday 18.12.2009,
We went to a exhibition which is really boring.
Then me and Hadif started to play tag.
And Kak Arisyah went cross.
At the exhibition we eat karipap,fish ball and we drink a tea which doesn't taste
like a tea.
And then we started to go shopping.
The place was really big.
We were trying to find the book shop.
Before we find the book shop we stoped and eat Baskin Robbin's.
My flavour is called chocolate moose royal. Tasty
After that we went to Jusco.
And then we go to the book shop.
Which on floor LG2.
I buy the Hannah Montana book called In the loop.
And Iman was Hannah Montana as well which is called rock the waves.
And then we went home....
~Really tired~

Well that is all Im going to say....

Saturday, 5 December 2009

BBQ

hye2
hri nie nabihah ad bbq ngan fmily sblh abi
then kmi smua nk prgi klia nk hntr kwn abi rsenye
kemungkinan esok nabihah akan ikut k.qis g pd dlu
sbb umi nk g hri isnin
lmbt

Wednesday, 2 December 2009

lyrics mutiara hati.

MUTIARA HATI...

wowowo...wowowo..
ku rindu kasih sayangmu
kau pergi tinggalkan ku
masih lekang dihati ini
kau bilangku mutiara hati
hu wowo..

ku ingin berjumpa dengan mu
bonda telah menghadap ilahi
ia datang hanya dalam mimpi
untuk menghapus semua rindu ku

ya allah
berikanlah aku
bonda yang berhati mulia
sebagai ganti
dia yang pergi
untuk membimbing
penuju hidupku

ku ingin berjumpa dengan mu
bonda telah menghadap ilahi
dia datang hanya dalam mimpi
untuk menghapus semua rindu ku
oohu..

ya allah
berikanlah aku
bonda yang berhati mulia
sebagai ganti
dia yang pergi
untuk membimbing
penuju hidupku

uwoo''

panjatkanlah cahya mu
pada jiwaku ini
moga...


ya allah
berikanlah aku
bonda yang berhati mulia
sebagai ganti
dia yang pergi
untuk membimbing
penuju hidupku


sebagai ganti
dia yang pergi
untuk membimbing
penuju hidupku
phone Send "Mutiara Hati" Ringtone to your Cell phone
MFÖ Mazeretim Var Asabiyim Ben Lyrics | www.JustSomeLyrics.com | Turf Nos vacian la casa Lyrics

Novi Mutiara Hati lyrics are property and copyright of it's owners. Lyrics are provided for educational purposes only.
Close BoxThis will not be displayed again for 3 days.Send "Mutiara Hati" Ringtone to your Cell

Tuesday, 1 December 2009

hello


hye smua
nabihah rse nbihah dh lme ta updte blog kan??
:)
sori la ye readers
skrg nie kteorg dh ad kt msia
dh hmpr 2 mnggu kmi disini
nabihah rse seronok sngt
sbb rmi sedare bihah kt cnie
kmi sekeluarge sihat sje disini
thun nie rye hji kteorg kt msia
best ad sembelih lmbu bnyk
pgy2 ateh dh mrah suroh bngon
klkr la
lps tu kteorg smua mndi
lps mndi get ready nk g sembahyng rye
kakak,mimi,k.sara,k.momoi,n k.fifah g solat kt msjd
best
kmi prgi solat beramai2
kakak jge ta lpe warge di lampeter
selamat hri rye hji
insyaALLAH nnty kakak email korang ye
kakak jge ta lpe kn husna n sara
:)
dkt snie kteorg msak rmi2
bnyk mknn yg disediakan
ad lepat,ketupat,rendang n bnyk lgy
tp mse rye hri jum tu kmi tade korban lmbu
sbb dorang buat hri sabtu
takut ta sempat nk solat jum
pgy esoknye kakak,k.arisyah,k.haja,adam,iman,n smua la g tngk lmbu
:)
best
adam sibuk asyk ckp moo
haha
tp kteorg ta tngk la smua sbb bnyk sngt
then blik
tp kteorg smua buat muffin
best nnty kakak upload gmbe tu
tu je la cte kakak
nnty kakak update lgy ye
kakak rse nie dh bnyk sngt nie
k
wasalam
rndu smua org
:)

Tuesday, 10 November 2009

Raya di perantauan 2009.

Ini baju raya disponsor oleh uda dan mak uda...

Ini adam pakai baju melayu warna biru...
pakcik Azman.Kami sekeluarga bergambar selepas sembahyang raya tanpa hadif.Hadif pergi beraya ke rumah..


Gambar kenangan di university tempat abi belajar...

my dream house


This my beautiful dream house.It has a big garden and a cute apple tree.My colour house is pink.My colour door is purple.It is a sunny day in my dream house.

Thursday, 3 September 2009







Welcome to my blog everyone.

Thursday, 27 August 2009

Selamat berpuasa

Selamat berpuasa.

Monday, 24 August 2009

Welcome


RockYou FXText

birthday

Wednesday, 5 August 2009

Liverpool........jalan2 di Stadium

Liverpool......bersama fan club liverpool


Selepas berada di dalam stadium, kakak dengar ada bunyi gendang kuat, rupanya fan club liverpool tengah training untuk 8th August nanti ada game, sempat juga kakak posing ngan Iman, gendangnya mmg menarik perhatian pengunjung yang datang.Kenangan bersama logo di hadapan kedai kelab penyokong

Masih ditempat yang sama.....adam sibuk nak tunjuk peace sampai tak tengok camera asyik tengok tangan dia ajer

Hadif dah dapat jersi Liverpool terus print nama Hadif(1)

Ini di hadapan Stadium....

Memang seronok dapat pergi sini, kalau kat Malaysia tak pernah pun gi Stadium mana2, tapi kat sini dah dapat pergi 2 stadium satu lagi di Manchaster

Bradford Travelodge

Bradford Travelodge


Adam masani tak berapa sihat, kami hampir tak pergi bercuti kerana keadaan adam yang tak berapa sihat, biler adam dah ok sikit, baru abi kata ok boleh bertolak ke Bradford, Adam sedikit susut badan kerana dah 2 hari hanya minum susu umi sajer...
Sampai di Bradford travelodge dah pukul 6.00 petang, kakak dan adik2 sempat bergambar bersama pet masing-masing.

Dah penat main, perut pun dah lapar, umi bawak nasi impit makan dengan rendang daging, ada juga nasi makan dengan ayam sambal.

Kami tak kemana-mana pun petang tu sebab adam tak berapa sihat......

Kakak bersama Hadif

Selalunya kalau pergi Travelodge ni kami lebih suka lepak2 kat bilik ajer, pastu biler lapar gi cari makanan, dapat bercuti macamni pun dah seronok, bukan nak jalan sangat2 pun.

Leeds

Bercuti di Leeds


Ini kakak, iman dan hadif di bandar Leeds, tak jauh dr Bradford Travelodge tempat kami tinggal. Kami berpeluang lagi bercuti kali ini di tiga tempat Bardford, Leeds dan juga Liverpool. Masih ditempat yang sama, Leeds memang cantik, banyak bangunan lama yang kekal seperti kisah sejarah dahulu kala.

Ini antara bangunan lama yang terletak di tengah-tengah bandar Leeds

Umi dan adam.......sempat berposing depan air pancut

Kami bertiga juga, sempat berposing di tepi pancuran air. Walaupun hanya singgah sekejap tapi berasa puas kerana sempat berjalan di kawasan-kawasan yang menarik.

Rasanya semua negeri di UK kami dah pergi, harap semua tempat meninggalkan kenangan indah buat kami sekeluarga.

Monday, 27 July 2009

My family.

Abi,Umi,Nabihah,Iman,hadif and Adam.
This is my family.In my family there are 6 people.I am the oldest.Sometime being oldest not really very fun.But I am ok with that .The second one is Iman.Iman is a bit garang to me.The third one is Hadif.He always play BEN 10 games.And the last one is......... Adam.He likes to watch Mickey Mouse.My dad is the oldest in his family.And my mum is the youngest in her family.I think we are at Londen or Scotland.I am not sure really.

Monday, 20 July 2009

my best friend...


Husna is my best friend.I feel really sad that she is not here for me.Sorry I can't find a picture of you.I wish you are here in Lampeter.Please come back... It is very hard to forget about her really.She is always there for me.Her family is very kind.Every day at school she is there to help me on every lesson.

Nabihah...

Friday, 17 July 2009

Menikmati matahari di Hidhmead


Biler ada matahari pasti ada bunga yang mekar.......kakak bersama bungan tapi jgn tak tahu belakangni ni banyak bee........dengar bunyinya.....bizz......bizz.......bizz.......

Kakak, Iman, Along dan Angah dan juga Sofia.....best freinds forever.....

Kakak ngan Angah (.......klu salah maaf.......)

Memang cantik pemandangan kat Highmead, lagi2 musim panas, bunga mekar dan wangi baunya. Psti jadi kenangan sampai biler2.

Strawberry Picking

Hari Sabtu lalu, kami dan beberapa keluarga Lampeter, Harverfordwest, Tynby dan juga Swansea pergi picking strawberry. Jauh juga belok sana-sini at the end sampai juga di tempat yg dituju.


ni ummi......mula2 lg dah posing lps kenyang mkn strawberry, org semua bwk bakul ummi isi dlm perut ajer........
abi ngan adam pun sama......bakul kosong tapi perut penuh.......

ni baru kakak........mmg betul picking

iman ngan ifah pun picking jugak........
mmg betul2 enjoy semuorang.........

Petang tu semuaorang balik bawak strawberry.......ada juga yg bawa gousberry tapi rasanya banyak yg makan dr bawak balik. Kat rumah ummi buat jam strawberry......dah banyak sangat bwk balik.

Sunday, 5 July 2009

Dalam bilik...


Ini Adam lagi.Adam peace.

Ini kami semua.Ini pun umi yang ambik gambar...

Ini pun gambar kami semua.Adam geram...

Tuesday, 26 May 2009

hari hari..

Salam,


Hari ini hari yang paling best..Sebab boleh pergi Aber,dan rumah mak cik BIB.
Tapi Pak cik Dardak pergi IRLAND:( boring lah kalau takde dia....
Tau tak Husna pergi German,Paris,France dan Disneland.
Alah nak pergi juga...


I hope Husna have many fun...Insyaallah boleh pergi rumah dia...

Saturday, 23 May 2009

naik feri...

Hi..Ini umi dan abi dan mak Cik Ja dan juga husband mak Cik Ja...
Kami naik Feri..Masa naik tu hujan..View pun tak cantik...
Sejuk pulak tu..
Ini kami semua..........Athira pandang mana ni...
Ini hadif,Ifa,kakak dan Iman..
Eh,kita pandang mana ni?..


Ini dekat atas feri..Sejuk sangat...



Ini umi dan Adam..Eh,kenapa Adam tak senyum?..






Best juga naik feri dengan mak cik Ja...
kakak.........

bye-bye.....